Måndag

Första arbetsdagen denna veckan är avklarad och det är alltid en skön känsla. Enligt mig känns allting lättare när måndagen är över. Efter jobbet åkte jag hem och lagade middag och sedan vidare till Hanna som gjorde mina naglar. Det är alltid lika ovant varje gång man gjort förlängning, tur det är en vana. 

22:59, Godnatt.
(null)

(null)

(null)


En dag på..

...Mio. För ovanlighetens skull kom jag inte hem en krona fattigare men det kliade i fingrarna och inspirationen flödade. Det känns både och inför vår framtida flytt. Jag trivs verkligen superbra här på Ersboda där vi bor idag. Många kompisar bara några stenkast bort, många affärer i närheten och nära till jobbet. Lägenheten i sig är också jätte fin och uteplatsen är guld, därför känns det vemodigt att i maj lämna den. Samtidigt känns det superkul att själv få vara med och äga en lägenhet som dessutom är nybyggd. Ingen annan har någonsin bott där och vi har själva fått göra valen i den. Miljön och naturen på Umedalen är så trevligt och promenaderna där ser jag framemot. Nu har jag lovat mig själv att ingenting mer än nödvändigt inom inredning ska köpas förrän vi flyttat. Försök hålla dig i skinnet nu, Malin.  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Lördags middag

(null)

(null)

(null)


Helgens planer

Fredag - Jag stänger förskolan idag så jag kommer komma hem rätt sent. Planen ikväll är att storhandla, kolla upp abonnemang om en ny telefon och sen får vi se vad som händer. 

Lördag - Skoterns dag är i helgen och som planen ser ut nu blir det en besök på de olika affärerna. På kvällen återstår det att se vad som händer. 

Söndag - Vi har bjudit mamma,pappa,farmor och farfar på fika under kvällen hemma hos oss. Blir så mysigt. 
(null)


Tack snälla för det

(null)


Onsdag

En riktigt dålig start på dagen med en rejäl försovning. Tack och lov hade allt på jobbet funkat bra. När jobbdagen var över blev det en snabb middag innan vi åkte till Sörfors. Där bjöds vi på lyxfika i form av prinsesstårta och kaffe. Vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord i nästan tre timmar. Då ringde Mattias jourtelefon och det behövdes bytas massa däck. Inte konstigt i detta väder, var kom all snö plötsligt från? Jag och Boston kämpade oss ut på en 20 minuters promenad  och nu har jag precis landat i sängen. Mattias är fortfarande och jobbar, och jag har tänkt att släcka ner och försöka sova nu.
Godnatt på er. 
(null)

(null)




Hipp hipp...

hurra till fina morfar som fyllde 89 år igår.
Efter middagen åkte vi till han och mormor. Där bjöds det på tårta och godsaker. Var så mysigt att få träffa dom då det är ett långt tag sen sist. Jag har lovat mig själv att bli bättre på att hälsa på dom och även farmor och farfar. Under mina yngre dagar spenderade jag jätte mycket tid med dom och det vill jag även göra nu. 
(null)

(null)

(null)

(null)


Ibland så....

bara sover jag, och sover, och sover... En sån dag var det igår. Trots mycket sömn under natten så tog jag mig inte upp förrän klockan halv fyra. Jag är så nära okontaktbar man kan vara och kroppen bara skriker nej. Obehagligt det där.

Efter jag tillslut hade tagit mig upp åkte Mattias och köpte mat på Ciao ciao, för mig blev det kycklingspett. På kvällen blev det fika i Åbyn och mys framför tvn. 
(null)

(null)


Lördag

Idag har jag varit barnvakt åt Adam. Vi gjorde ett besök till Umedalen och äventyrslekparken där. Tyvärr var vi lite dåligt klädda för kylan som kommit till Umeå så blev inte ett så långvarigt besök. Något som kylan däremot inte stoppade oss för var glassköp. Vi hämtade sedan Frida och åkte till Max och åt middag och sedan blev det kaffe hemma hos oss. Hoppas ni andra har en fin lördag. 
(null)

(null)

(null)

(null)


Torsdag och fredag

Igår torsdag var en lugn dag men jag var betydligt piggare. När Mattias kom hem från jobbet åkte vi på Kakelhuset och valde klart kakel i köket och klinker i hallen. Vi har varit duktiga att skjuta på det, men eftersom detta var sista veckan var vi tvungen att röra oss dit igår. Kaklet i köket är ett vitt blankt 30x60 och i hallen ett ljusgrått klinker som kommer ligga omlott. Visar en bild på hur klinkret ungefär kommer se ut, och bilden på kaklet är det vi valt. 
(null)

(null)

(null)

När vi kom hem gjorde vi biffstroganoff med ris och det blev magiskt gott. Sedan blev det en lugn kväll i soffan för att vila upp inför arbetsdagen. Jag jobbade ett kort pass idag och slutade redan 13:15. Snacka om mjukstart efter förkylningen.
(null)


Startar torsdagen såhär...


Onsdag

Energin har ju varit long gone idag, vilket inte är konstigt. Jag har legat i soffan säkert 80% av dagen. För mig som alltid har något i tanken och många bollar i luften är det minst sagt en träning. Idag får jag godkänt i det. Jag gjorde mig en god frukost, tog på mig ansiktsmask och satt framför teven i mååånga timmar. Hoppas det hjälper kroppen till att piggna på sig. 





Sjukstuga

Jag har ju under typ två veckors tid känt mig halv hängig. Ont i halsen, snuvig och slö har varvat varandra. Så igår på jobbet tog energin slut och febern tittade fram. Idag har jag varit hemma från jobbet, och det blir jag även imorgon. Det är tur jag har Mattias som fixade en mini ostbricka till mig igår och ställer upp i vått och torrt. Ingenting att ta förgivet, och något att verkligen uppskatta. 


 


Söndagens höstpromenad

I söndag tog vi bilen och åkte till Umedalen. Det är ganska skönt att få lite miljöombyte när man ska gå så man inte fastnar i samma gamla promenadrundor. Vädret var med oss och det var så himla fint med höstens alla färger runt omkring. 


Helg

Helgen lider mot sitt slut och för mig har helgen varit lugn och skön. 

Fikat hos svärfar, lagat en supergod fläskfilégryta, varit på lite äventyr, lugna frukostar och slappat en hel del i soffan Ikväll kommer mina föräldrar hit på middag så det blir trevligt. 


Spana

För skojs skull håller jag på att kika runt lite på soffor till nya lägenheten. Det är alldeles för tidigt att köpa någon nu, men alltid kul att titta. Jag har hittills fastnat för dessa två.


Annars är fredagen här och det är ju alltid lika härligt. Lugnt på jobbet och en kaffekopp i handen. 


Torsdag

En mysig morgon på jobbet med en stadig frukost. Jag som aldrig ätit ägg har nu på  sistone börjat äta det mer och mer. Kanske börjar bli stor haha.. 


Ikväll är det möte på jobbet till klockan 19. Pust. 


Positivt

En dag fylld av energi är snart slut. Det är så längesen jag kände att jag hade såhär mycket energi kvar i slutet av arbetsdagen och resten av kvällen också. Så härligt. 

Hade en mysig kväll hos farmor och farfar med fika. Jag har inte träffat dom sen semestern så det var verkligen på tiden. Nu är det dags för mig att natta kudden. 


Igår

Stressade från jobbet till ett möte på stadshuset och var klar strax innan tre. Åkte hem och vilade en stund. Sedan var vi på inspirations kväll på en annan förskola mellan klockan 18.00 till 20.00 och efter det var jag rätt mör i både kropp och knopp efter att ha varit på benen sen klockan 05.30.


Idag har jag tänkt mig ett lite lugnare tempo. Jag jobbar stängning idag, sedan blir det middag och ett besök hos farmor och farfar. 


23:53

Effektiv kväll med tvättning, renbäddning av säng och allmänt småfix. Mindre effektivt var min powernap i soffan som slutade på en timme men det kan vara behövligt det med. Efter tvätten åkte jag och träffade Jennifer och pratade om allt mellan himmel och jord. Det var ett tag sen vi sågs så det var dags. Nu ska jag göra mig i ordning för sängen eftersom jag börjar 6.15 imorgon och efter jobbet väntar det massa annat, men mer om det imorgon. 






If monday was a shoe, it would be a croc

Måndagen går hittills i racerfart och jag hoppas den fortsätter i samma takt. Får se om vi orkar åka och titta på nåt kakel idag efter jobbet eller om vi tar det nån annan dag. Tvätta ska iallafall göras ikväll, jobbigt men ändå skönt och få det gjort. Nu ska jag njuta av sista kaffet i min kopp och av rasten. 



Fika

En heldag i Åbyn med härligt sällskap och gott fika. Den här helgen har gått fort som vanligt, men den här söndagen har känts väldigt lång. Idag har jag faktiskt söndags ångest och jag känner mig inte alls redo för att jag har en hel arbetsvecka framför mig. Menmen, bara att bita ihop och göra det bästa av situationen.



Söndag

Efter dagar fyllda med regn, regn och regn blev jag så glad när solen lyste in genom sovrumsfönstret idag. Hoppas det håller sig kvar nu bara. 



Hamburgare och frukost

Igår åkte vi som sagt till Dana och Jesper. Ebbe stod som vanligt för underhållningen och vi hade en väldigt trevlig lördag kväll. Jag älskar att umgås med människor där det är okomplicerat. Man bara är och det är enkelt. 

Idag tog vi sovmorgon och startade upp dagen med en härlig frukost. Ska hoppa in i duschen och sen åka på lite affärer innan det är dags för kalas i Åbyn. 


Saturday

Igår kväll åkte jag ut till Niclas och hälsade på. Drack en kopp kaffe, snackade massor och gick husesyn i hans nya hus som var supermysigt. 


Idag har Mattias pappa varit hit på en kopp kaffe och alldeles snart ska vi ta en promenad till Kakelhuset. Wish us luck..
 


Veckans bästa dag

Fredag!


Har varit en påfrestande vecka så att fredagen äntligen är här är tacksamt.
Vi har precis ätit tacos och Gustav gjorde också sällskap. Har bra planer inför helgen. Imorgon ska det kollas bänkskivor och liknande till köket och på kvällen blir det middag hos Dana och Jesper. På söndag är det kalas i Åbyn med smörgåstårta, mums. Däremellan har jag tänkt och ta det rätt passivt och bara komma ner i varv, något som jag måste träna på. Jag har varit extremt dålig på att ta bilder så bjuder på en bild ifrån gårdagens middag. 


Höstmys

Det har varit många myskvällar för mig på sistone. Igår blev det dessutom bio mitt i veckan med Emelie. Vi såg filmen Girls trip och vi blev glatt överraskade. Nu har jag rast och snart är det dags att gå tillbaka. 


Grått, blått och vitt

Idag efter fotograferingen blev det en sväng till Happy Homes och efter många om och men är färgen på väggarna i lägenheten valda. I sovrummet blir det en gråblå fondvägg i färgen "Våg" och en ljusgrå färg på resten av väggarna. I resten av lägenheten blir det vitt. Om det blir att förändra nånting sen återstår att se men det är en bra grund. 

Känns så skönt att äntligen valt det. Nu är det bara resten kvar.. 


Idag fotograferas lägenheten inför försäljning...


Bracelet


RSS 2.0